Achtergrond wes-online

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is simpel gezegd het ontwerpen van een website die zich op elke schermresolutie aanpast. Er is dus één website voor zowel een desktop of laptop, tablet en mobiel. 

Waarom responsive webdesign?

Om het belang van responsive webdesign uit te leggen gaan we eerst een stukje terug in de tijd. In 2010 waren 98.4% van alle apparaten in Nederland een desktop. Nu, 10 jaar later, is maarliefst 41.9% van alle apparaten een mobiel en nog maar 54.2% een desktop. Er is dus een gigantische verschuiving geweest van de apparaten waar websites mee worden bezocht, simpelweg omdat bijna iedereen tegenwoordig ook een telefoon heeft. Op de website van Wes-Online gebruikte in 2020 maarliefst 59% van de websitebezoekers en mobiel apparaat.

%

Mobiele gebruikers

Het is dus essentieel dat een website op elk apparaat gebruiksvriendelijk en goed leesbaar is. Tegenwoordig is het mobiele ontwerp zelfs belangrijker dan het ontwerp voor desktops. 

Mobile first

Vanaf September 2020 maakt Google gebruik van het Mobile First principe. Dit betekent dat een niet mobielvriendelijke website minder goed zal presteren in de zoekmachine van Google. Hierdoor komt de website dus automatisch lager in de zoekresultaten te staan, erg zonde dus!

Check hier of uw website mobielvriendelijk is.

Is uw website niet mobielvriendelijk? Neem dan contact op.

Conclusie

Responsive webdesign is belangrijker dan ooit. Mobiele apparaten worden steeds vaker gebruikt voor het bezoeken van websites. Indien uw website nog niet responsive is, bent u nodig aan een nieuwe website toe.