5 redenen voor een nieuwe website in 2021

Andere tijden 

Een van de grootste redenen om in 2021 een nieuwe website/webshop te nemen is natuurlijk de huidige situatie waar we in leven. Door de vele beperkingen is het niet raar als de omzet van uw bedrijf minder is geworden. Er is een groot voordeel aan een online website of webshop, deze blijft altijd open!

Uit onderzoek van thuiswinkel.org blijkt dat er in veel retailsectoren een grote stijging in het aantal websitebezoeken is vergeleken met de periode voor corona.

Online visitekaartje 

Gepaard met het feit dat veel mensen thuis zitten, is een website eigenlijk uw online visitekaartje. Belangrijke informatie kunt u hier op een grote groep overbrengen en dat is in deze tijd geen overbodige luxe. Zo weten klanten bijvoorbeeld binnen een paar seconden of uw winkel nog open is of niet.
Ook het niet meer naar een fysieke winkel mogen/gaan is een grote reden om een website te hebben die op orde is. Verkoop bijvoorbeeld uw producten online in een webshop, of zorg dat bezoekers gemakkelijk advies of prijzen kunnen aanvragen, waarvoor ze normaal naar de winkel moesten komen.

Groei online wereld 

Ook ongeacht deze situatie is het gebruik van internet sterk toegenomen in de afgelopen jaren. In 2019 had maar liefst 97% van de Nederlanders toegang tot het internet, 87,6% gebruikt het zelfs (bijna) dagelijks (bron: CBS). Doordat men steeds meer op het internet zit, is het van groot belang dat u online ook goed vindbaar bent en een goede website hebt.

Verouderde website 

Een andere reden om een nieuwe website aan te schaffen, is omdat u al een website heeft, maar deze verouderd is. Informatie klopt niet meer, content is oud en niet meer relevant of het uiterlijk is gedateerd, allemaal veelvoorkomende fouten die anno 2021 nogsteeds veel voorkomen. Vaak omdat u zelf aanpassingen aan uw website moet doen, maar daar geen tijd, zin of verstand van heeft. Neem gerust contact op als u hulp nodig heeft bij het updaten van uw website of als u toe bent aan een nieuwe.

Niet responsive 

In een eerder artikel ben ik wat dieper ingegaan op responsive webdesign en het grote belang daarvan. Dit jaar zullen we grote veranderingen gaan zien in de vindbaarheid van een website als deze niet responsive is. Helaas komt dit nog erg vaak voor terwijl dit niet moeilijk hoeft te zijn.

 

Samengevat

In deze bijzondere tijd waarin wij -hopelijk niet lang meer- leven, is het belangrijker dan ooit om een website te hebben die in orde is. Een mooie, goede, up-to-date, responsive en gebruiksvriendelijke website is anno 2021 onmisbaar voor een bedrijf. Twijfelt u of uw website nog goed is? Neem dan gerust contact op of laat een reactie achter.